Roovers

Gekoelde vrachtwagens

Home  /  Algemeen  /  Gekoelde vrachtwagens

Je komt ze overal tegen, vrachtwagens uitgerust met een koelinstallatie. Van levensmiddelen tot bloemen worden erin vervoerd. Met behulp van de koeling in de vrachtwagens kunnen de producten in de vrachtwagen langer overleven en vers blijven. Bij Roovers gaan we deze keer wat dieper in op de mogelijkheden van gekoelde vrachtwagens. Wat is er mogelijk en hoeveel kost een gekoelde vrachtwagen?

Mogelijkheden vrachtwagens

Vaak worden gekoelde vrachtwagens ingezet om te transporteren van A naar B. Toch zijn er ook transporteurs die zich specialiseren in gekoeld transport waarbij er op meerdere manieren gelost wordt. In dat soort gevallen lijkt het meer op een koerier, maar voor deze transporteurs is een goede koeling in de vrachtwagen erg belangrijk. De deur gaat immers vaker open en dat heeft invloed op de temperatuur. Deze koelingen in de vrachtwagens zijn over het algemeen dan ook krachtiger. Bovendien zijn deze vrachtwagens vaak uitgerust met een achterklep en zijdeuren. Dit om het gemakkelijker te makken om te lossen. Wanneer de producten gelost zijn kan de klant ze vervolgens direct in de koelcel zetten. Deze koelcellen maken gebruik van een andere manier van koelen. Het is dan ook belangrijk om echt op zoek te gaan naar een gespecialiseerde partij in vrachtwagenkoeling in plaats van een normale koelcel te kopen.

Wat kost vrachtwagen koeling

Als u een vrachtwagen wilt huren met koeling, dan kan dat vanaf ongeveer 300 euro per dag. Wanneer u echt een vrachtwagen met koelcel wilt kopen, dan is dat mogelijk voor andere tarieven. Tweedehands zijn deze vrachtwagens voor ongeveer 10.000 euro beschikbaar, terwijl ze nieuw al snel richting een vanaf prijs gaan van 60.000 euro.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *